onsdag 13 maj 2009

Säkerhet i hemmet

Anders har massor av säkerhetsåtgärder i hemmet. Jag har aldrig sett något liknande. På bilderna här får ni ta del av ungefär hälften av allt som finns. Men som Anders säger själv, ännu har han inte haft inbrott!

Självklart finns fönsterlås. Lite småjobbigt tycker jag att springa och leta efter en nyckel när man vill öppna fönstret.

Självklart finns det bågar för fönstren. Om ni tittar noga ser ni en liten svart blinkande dosa till höger. Den är ett av Anders hemmabyggen och ska signalera här finns larm.

Bollträ. Detta står i sovrummet bredvid sängen. Lämpligt för att orsaka skalltrauman på rackare.

Här är en av flera brandsläckare som finns i hemmet.

Detta är en brandstege. Jag vet att vi fick se såna i skolan någon gång men jag har aldrig sett någon annan som har en hemma.

Detta ser ut som världens minsta symaskinspedal. Den ska man trycka på om man vill ha kontakt med Anders när han är i studion. Då tänds och släcks lamporna där han är.

Detta är en larmknapp som Anders gjort själv. Trycker man på den så ljuder ett 130 decibell högt larm utomhus. Den ska man använda om en rackare har tagit sig in. Det finns en likadan i klädkammaren, också byggd av en lampknapp.

Varning för hunden-skylt. Nicolas tycker att det är förnedrande att det inte är en bild på honom utan på en töntig rottweiler. Är han inte avskräckande nog?

1 kommentar:

Anonym sa...

Bollträ bredvid sängen har jag tänkt på många gånger! Måste fixa.