söndag 21 augusti 2011

Anderslövs marknad

Igår var marknad i byn. Det som är kul med Anderslövs marknad är att många privatpersoner passar på att ha loppisar utanför sina hus samtidigt, man träffar alla man känner, och om man vill kan man göra en fältstudie över alla typer som går att hitta här. Man slipper också det där läskiga kringresande tivolit där ungar varje år klämmer armarna i karusellerna. Det är lite gulligt också med tävlingar som "byns godaste paj", vilket jag ångrar att jag inte ställde upp i, och när lokala ridskolan har ponnyridning i parken bakom Gästis.

För er som inte är på knallemarknad så ofta så kan jag berätta lite vad man egentligen kan köpa där. Det som jag förstår att folk handlar är exempelvis:

1. lokalproducerad honung, både raps och blomster och man får provsmaka först
2. trätofflor, det känns nästan som ett måste att köpa nya trätofflor på Anderslövs marknad. Vad ska man annars ha på fötterna nästa år man går dit?
3. det sedvanliga marknadsgodiset är ju lätt att man blir sugen på när man ser de halvmeterslånga kolaremmarna
4. maglarpsbullen, vilket är vad vi i Göteborg kallar munkar
5. Fem-par-för-hundra-strumporna, man kan aldrig få för många

Vad jag inte kan förstå att folk handlar är:

1. Indiantrummorna med fjädrar som hänger och dinglar under
2. spislock, det finns oftast ett helt stånd med spislock
3. hemslöjd bestående av en träplatta att ha på väggen med något litet kurbitsaktigt måleri och text typ "Egen härd är guld värd", ingraverad med brännpenna
4. KLÄDERNA! De svarta tröjorna med vargmotiv, t-shirtsen med lustig text typ "öl byggde denna vackra kropp", de otroligt fula Ed Hardy-kopiorna, eller varför inte nattlinnen liknande de Vickan och Sophia visar nedan:

Förutom knallemarknaden så brukar det vara framträdanden av lokala förmågor. Kalle och Niklas hade plötsligt en programpunkt som hette "Rockklassiker" klockan tolv på scenen utanför Gästis. De panikrepade några gamla hårdrocksörhängen i fredags.
Här ser vi trumsetsmontering. De tryckte in alla instrumenten i Camryn och sen körde jag dit dem en halvtimme innan.

Glad Kalle. Tror detta är under Judas Priests Breaking the law.

Kalle och Niklas. De hade även sin kompis Mumbis på bas, och Linn heter tjejen som sjöng två låtar.

En av byfånarna stod lugnt och tittade hela konserten igenom iförd en något sliten brun sammetsridhjälm. Man undrar ju varför, men han kanske kom direkt från ponnyridningen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ångrar att jag inte köpte det härliga nattlinnet, i den sköna gröna färgen!