tisdag 9 augusti 2011

Histatöserna på besök

Vickan brukar komma och besöka mig varje sommar. I år var tredje eller kanske fjärde året hon var på besök och i år hade hon med sig sin kompis Sophia. Vi gjorde olika utflykter som promenad i Ystad, konstutställning i Smygehuk och Gislövs marknad. Roligast var kanske när de fick prov på Trelleborgsdialekten från Vevvis hovslagare. Hon skulle på kräftskiva med andra histatöser och ta reda på hur gammal peogen var.


På lördagen gick vi hem till Paul och Anetta på knytkalas. Vi drack upp allt vin vi hade köpt i Ystad, jag fick gå hem och hämta mer två gånger. Rött, vitt, rosé, allt slank ner. Vi grillade också och åt Sophias favoritchilibearnaise som verkligen var god.



Sen blev det dans i flera timmar till engelsk loungemusik som Vickan ibland försökte bryta med minnesvärda schlagers. På bilden är det fullt påställ i köket, Sophia, Paul, Anders och jag skymtar på bilden.






2 kommentarer:

SC sa...

Hela helgen var minnesvärd men språklektionen i trelleborgska var svårslagen! Jag antar att sista bilden är tagen efter ett av Vickans tappra musikbytesförsök och vinkånkningsrunda nummer två? :)

Anonym sa...

Engelskafesterna är alltid roliga:)
//HKH