onsdag 4 augusti 2010

Tales from Anderslöv

Det finns många historier om människorna i byn här. En historia som det ofta talas om är historien om bushmannen Gerhard och guldfisken Hope.

Vår granne Pia har en fiskdamm i sin trädgård. För många år sedan ville Anders skoja med henne och han köpte en guldfisk som han skulle lägga i dammen. Meningen var att Pia skulle undra var sjutton den extra guldfisken kom ifrån. Tyvärr råkade Niklas slå påsen med fisken i bildörren och fisken lade sig livlös ner på sidan i påsen. Då kom Pias dåvarande sambo Gerhard ut från hennes hus. Han var från Australien. Han tog upp fisken och gjorde mun-mot-mun-metoden med fisken och höll fisken om ryggen och ritade mönster i luften ovanför marken med den. I en halvtimme höll han på. Fisken började helt plötsligt andas igen och släpptes ner i dammen. Pia döpte den till Hope. I förrgår dog Hope och hon är nu begravd i Pias trädgård under ett litet keramikkors. Hon levde i tio år efter händelsen, var stor som en mindre torsk, och Pias damm är nu full av vit- och orangespräckliga avkommor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Han höll den under vattnet alltså o "körde" den likt en leksaksbåt för att syresätta gälarna. Men allt annat enl Jenny gjorde han i anslutning till detta.

Anders