söndag 8 maj 2011

Pergolan

I vintras rasade vår pergola med ett brak pga all snö som låg på den. Anders ville först inte bygga upp den igen, men sen kom han på andra tankar (efter viss påtryckning) och satte världens fart. Här är vi i full fart att bygga upp ramverket.

Jag beställde två hängstolar som ska hänga i pergolan. Man kan veckla ut dem och halvligga i dem om man vill, de är supersköna! Betänk att Anders är en jätte så förstår ni att de är ganska stora! Tänk Mitt Afrika typ så förstår ni vilka vibbar jag har tänkt att man ska få i trädgården. På "spaljésidan" har vi satt två klätterrosor som ska klättra upp och de ska nog kompletteras med två klematis också. Innan hade vi tak på pergolan men det har vi inte längre så man kan ligga i hängstolarna och titta på stjärnorna utan att få spindelbon i huvudet.

Pergolan på nattetid. Det sitter kulörta lampor "Bierhüttelampen" (eller något sånt stod det på paketet så det är tydligen det tyska namnet) högst upp. Sen ska det förstås hänga massa ljuslyktor överallt... och det ska vara sommarljummet.. och vi ska gunga mjukt i hängstolarna och dricka Anders favoritdrink Rainforest (Pisang Ambon och apelsinjuice)...

Inga kommentarer: