torsdag 23 april 2009

Dyrt och humorlöst eller har jag bara otur?

Min ena framlampa på bilen var sönder så idag letade jag upp Smartcenter i Malmö och åkte dit för att få den bytt. I Göteborg gjorde man det på Hedin Bil på Mölndalsvägen, i Malmö gör man det på Mercedes Center vid Jägersro.

I Göteborg gick jag bara in och sen kom urtypen för en go gubbe, mekanikern Johan och tog hand om mig. Han tog med sig två lampor, gick ut på parkeringen och bytte med en gång. Det tog tre minuter och jag behövde bara betala för lamporna, vilka kostar typ 70 kr styck. Hur bra som helst, så har det varit alla gånger jag åkt dit.

I Malmö fick jag sitta i ett väntrum och vänta för de hade ingen plats att köra in bilen på. Som om den måste hissas upp för att byta lampor? Efter en halvtimme kommer mekanikern och säger att det är klart och jag fick betala 495!

För 495 kronor hade jag kunnat köra till Göteborg och byta gratis på Hedin bil, det hade blivit billigare.

Det är något med folk här också, det går inte att skoja med dem. De fattar inte. I väntrummet fanns en TV och när mekanikern kom för att hämta mig sade jag "å nej, jag som just hade fastnat i Supernanny". Han drog inte ens på munnen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bara otur, känner igen syndromet. Man har mer av den sortens otur innan man blir varm i kläderna på ett nytt ställe. Finns det nåt Mercedes center i Trellehulla?

Jag trodde att skåningar alla skulle vara gemytliga och feta som Edward Persson när jag flyttade dit. Men folk var ungefär lika sura som i Stockholm, men det var mer regn än snö, och blåsigt som fan. Vill man ha mer livsglädje får man dra till brasilien. Men där får du vänta på dina framlampor i en vecka.

/j