tisdag 23 september 2008

Apoteket i Anderslöv

Idag har jag varit på Apoteket i Anderslöv. Jag skulle kunna prata om Apoteket hur länge som helst men ídag nöjer jag mig med att säga att olikt alla andra ställen så upplever man när man går in på Apoteket att man iakttar en teaterscen eller tittar in i ett akvarium där alla har en aktivitet som det inte är bråttom med men som ska göras. Lugnt och ordentligt.
På andra ställen där de väntar kunder så står personalen innanför disken och möter en med ett glatt hej. På Apoteket hasar de runt i sina nästan-läkar-kläder och fotriktiga Scholltofflor med massagenabbar bakom disken och gör konstiga saker. Drar ut en låda här och där, knappar lite på en dator, flyttar en pärm osv. Om det kommer fram någon till disken där man väntar så har man känslan av att de råkade gå förbi typ, och kunde tänka sig att ta en kund. När man blivit färdigbetjänad så går de åter till sitt runthasande liv som mänskliga akvariefiskar.
Vad är det med dem? Medicinerna är ju förpackade och klara, ska det vara så mycket svårare än att sälja godis på 7-eleven?

Inga kommentarer: