söndag 14 september 2008

Tio minuter en kvart


Nu har vi varit på Anderslövs Pizzeria och ätit. Pizza smakar alltid samma oavsett var du äter den. Osten smakar samma, skinkan är skuren exakt likadant och smakar likadant var man än är. Champinjonerna har samma storlek och är skivad likadant på alla pizzerior. Om man vill ha sås så finns det alltid vitlök, mild och stark. Såsen kommer alltid i Sportex-drickflaskor. Inredningen på pizzerian är ofta marmorerade väggar och sidenblommor.


Hur kan det vara så likt överallt? Jag undrar om det finns en pizzacentral som skickar ut färdigjästa degar, stora påsar med riven ost och färdigstrimlad skinka. Det måste nästan vara så. Annars borde man rimligen kunna råka ut för skinka som är i bitar istället och kanske champinjonklyftor istället för skivor och ost med lite annorlunda smak? Men nej, något lurt är det, och det tar alltid tio minuter en kvart.


Förmodligen är det en del av flyktingpolitiken att lära invandrare vid ankomst till Sverige var man beställer ingredienserna och sen hur man ska tillreda.
Gott är det i alla fall. Pizza är alltid pizza.

2 kommentarer:

Stefan sa...

Frågan är naturligtvis vad pizzorna heter. Här finns skillnader t o m inom städer. Basicpizzan tomat-ost-och-skinka heter vanligtvis Vesuvio, men det finns namnvariationer. Vad heter den i Anderslöv? Hur är övriga utbudet i pizzerian? Är den hardcore - d v s pizza that's it? Eller går det att få kebab och annat? Vad är det för nationalitet på personalen? Italiensk, någon sorts balkansk eller turkisk?

Pizzeriavärlden är fylld av spännande frågor.

Jenny sa...

Bulgarisk personal kör de med i Anderslöv. Jag vet inte om de har kebab men de har stort utbud av bakad potatis med röror.